Ursula von der Leyen, la Kiev: Ucraina face progrese în vederea aderării la UE

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că este impresionată de viteza cu care Ucraina avansează în încercarea sa de a deveni membră a Uniunii Europene.

335 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, la Kiev: Ucraina face progrese în vederea aderării la UE

Sursa foto: Twitter Ursula von der Leyen

"Procesul de aderare este pe drumul cel bun. Este impresionant să vedem viteza, determinarea, precizia cu care progresaţi", a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Von der Leyen, care a sosit pentru a treia oară la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski, a adăugat că UE trebuie să facă cât mai mult posibil pentru a se asigura că Ucraina are "mai multe afaceri, mai multe venituri".

Zelenski o premiază pe şefa Comisiei Europene

Preşedintele ucrainean a premiat-o astăzi, la Kiev, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu Ordinului Jaroslav cel Înţelept, ordin cavaleresc al fostei republici sovietice. Ursula von der Leyen a dat vestea prin intermediul reţelelor de socializare, care ieri, după discursul de la Strasbourg despre Starea Uniunii, a ajuns la Kiev împreună cu prima doamnă Olena Zelenska.

„Mulţumesc, este o mare onoare să o accept în numele tuturor cetăţenilor UE şi ca simbol al legăturii noastre puternice”, a spus Von der Leyen, care a postat şi o fotografie cu preşedintele, în timp ce îi înmânează premiul. Zelenski a avut ieri un accident de maşină, au relatat mai multe mass-media, fără a suferi nicio consecinţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici