USA: Panică din cauza unei statui de pe acoperişul Empire State Building

O statuie postată pe o terasă a Empire State Building din New York a provocat mai multe apeluri de panică către poliţie care s-a deplasat la faţa locului crezând că este vorba despre o tentativă de sinucidere, informează New York Post.

24 afișări
Imaginea articolului USA: Panică din cauza unei statui de pe acoperişul Empire State Building

USA: Panică din cauza unei statui de pe acoperişul Empire State Building (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Sculptura este una dintre cele 31 de statui de dimensiunea unui om, concepute de artistul britanic Antony Gormley. Acestea au fost instalate pe clădirile cele mai faimoase ale oraşului la începutul lunii martie.

Patru dintre ele au fost puse pe sol, mai ales pe 5th Avenue.

"Suntem furioşi. Efectivele noastre sunt deja insuficiente şi, în plus, trebuie să ne pierdem timpul şi din cauza statuilor", a declarat un politician care şi-a păstrat anonimatul.

Poliţia a fost informată despre instalarea statuilor, un proiect susţinut de primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Statuile, un amestec de fier şi fibră de sticlă, modelate după corpul artistului, pot evoca, în poziţia lor înclinată pe marginea acoperişurilor, persoane care sunt pe punctul de a se sinucide.

Din 1931, 34 de persoane s-au sinucis, sărind de pe terasa de observaţie de la etajul 86 al Empire State, cel mai înalt zgârie-nori din Manhattan.

Ultimul caz a fost cu un student de la Universitatea Yale, care s-a sinucis în 30 martie anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici