Utilizatorii de drone din Marea Britanie riscă închisoarea dacă pun în pericol avioane civile

Utilizatorii de avioane fără pilot din Marea Britanie au fost avertizaţi că riscă închisoarea dacă pun în pericol aeronave civile, după ce un avion de pasageri a fost pe punctul de a intra în coliziune cu o dronă la aeroportul Heathrow.

187 afișări
Imaginea articolului Utilizatorii de drone din Marea Britanie riscă închisoarea dacă pun în pericol avioane civile

Utilizatorii de drone din Marea Britanie riscă închisoarea dacă pun în pericol avioane civile (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Aripa unui Airbus A320 a trecut la numai şase metri de o dronă care zbura în zona aeroportului Heathrow din Londra, a informat Autoritatea Aviaţiei Civile (CAA) din Marea Britanie.

Informaţia vine la numai câteva zile după ce un avion al companiei Lufthansa a fost aproape de o coliziune cu o dronă în apropierea aeroportului internaţional din Varşovia.

CAA a precizat că a mai înregistrat alte şase incidente similare din mai 2014 până în martie 2015, la aeroporturi din Marea Britanie.

"Utilizatorii de drone trebuie să înţeleagă că atunci când le ridică în zbor intră în una dintre zonele cele mai aglomerate ale spaţiului aerian", a declarat într-un comunicat Tim Johnson, director de politici al CAA, relatează BBC News Online.

Proprietarii de drone trebuie să cunoască regulile şi legile în domeniu, a adăugat el. Punerea în pericol a unui avion este infracţiune penală, iar cei găsiţi vinovaţi riscă cinci ani de închisoare, a precizat Johnson.

Autoritatea a emis un set de reguli, conform cărora proprietarii de drone recreaţionale trebuie să le menţină în raza lor vizuală, la aproximativ 500 de metri, şi la o altitudine de maximum 122 de metri. În incidentele înregistrate, dronele zburau la altitudini de aproximativ 600 de metri, a afirmat CAA.

Codul prevede de asemenea că dronele dotate cu camere de filmat trebuie să stea la cel puţin 50 de metri distanţă de oameni, vehicule şi alte structuri şi la cel puţin 150 de metri de grupuri mari de oameni. În plus, utilizatorii de avioane fără pilot trebuie să evite spaţiul aerian din zona aeroporturilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici