Va fi creată o rezervă globală de urgenţă de vaccinuri împotriva Ebola. Cine va avea acces la ea

  • O rezervă globală de urgenţă de 500.000 de doze de vaccin Ebola va fi creată pentru a răspunde rapid la viitoarele focare.
  • Ţările cu venituri mici şi medii vor putea accesa gratuit această rezervă.
  • Dezvoltarea vaccinului Ebola a fost accelerată după cel mai grav focar al bolii care a început în decembrie 2013 în Guineea şi s-a răspândit în Liberia şi Sierra Leone.
899 afișări
Imaginea articolului Va fi creată o rezervă globală de urgenţă de vaccinuri împotriva Ebola. Cine va avea acces la ea
O rezervă globală de urgenţă de 500.000 de doze de vaccin Ebola va fi creată pentru a răspunde rapid la viitoarele focare, a anunţat marţi (12 ianuarie) Alianţa Gavi Vaccine, un parteneriat între sectoarele public şi privat, care a ajutat la imunizarea a jumătate din copiii lumii împotriva unora dintre cele mai mortale boli, notează Le Figaro.
 
Ţările cu venituri mici şi medii vor putea accesa gratuit această rezervă, a declarat organizaţia internaţională cu sediul la Geneva. Aceste ţări vor primi, de asemenea, sprijin pentru costurile operaţionale ale organizării unui program de vaccinare. "Prin crearea unui stoc de 500.000 de doze de vaccin împotriva Ebola, accesibil tuturor ţărilor, putem ajuta la prevenirea deceselor şi la încetarea rapidă a epidemiilor în viitor," a declarat Seth Berkley, CEO al Gavi. Dozele vor fi stocate în Basel, Elveţia.
 
Dezvoltarea vaccinului Ebola a fost accelerată după cel mai grav focar al bolii care a început în decembrie 2013 în Guineea şi s-a răspândit în Liberia şi Sierra Leone. Epidemia a ucis peste 11.300 din aproape 29.000 de cazuri înregistrate, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a declarat sfârşitul acestei epidemii în martie 2016.
 
Stocul de vaccinuri împotriva Ebola va include doze produse de compania farmaceutică americană Merck. Administrarea acestor doze este finanţată în valoare de 20 de milioane de dolari de către Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Un purtător de cuvânt al asociaţiei Gavi a declarat pentru că va dura „câţiva ani” pentru a acumula stocul de 500.000 de doze.
 
Rata mortalităţii Ebola este de aproximativ 50%, dar poate ajunge la 90% dintre persoanele infectate în unele epidemii. Boala se manifestă cu febră şi dureri musculare urmate de greaţă şi diaree, erupţii cutanate, sângerări interne şi externe şi insuficienţă renală. În noiembrie, Republica Democrată Congo a declarat sfârşitul ultimului focar de Ebola pe teritoriul său, care a lăsat 55 de morţi în aproape şase luni în provincia Equateur. Peste 40.000 de persoane fuseseră vaccinate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici