Vacanţe 2021. Turiştii străini revin în Grecia, după un an „negru” pentru călătorii

  • Primele avioane cu turişti britanici au aterizat pe Insula Rhodos
  • Pentru turiştii britanici, Rhodos este prima în topul insulelor elene
  • Americanii pot intra în Grecia fără vaccin, dar cu test PCR negativ
  • În 2020, numărul turiştilor străini a scăzut cu 70%
2158 afișări
Imaginea articolului Vacanţe 2021. Turiştii străini revin în Grecia, după un an „negru” pentru călătorii

Vacanţe 2021. Turiştii străini revin în Grecia

După un an de coşmar, Grecia e decisă să salveze sezonul turistic cu orice preţ. Aşa că a deschis graniţele pentru toată lumea.

Primii 180 de turişti britanici au ajuns pe insula Rhodos în ciuda avertismentelor propriului guvern. Grecia este pe lista portocalie, iar cei care îşi fac vacanţa acolo vor sta în carantină 10 zile la revenire.

„Grecia este a doua casă a mea, nimic nu mă poate împiedica să vin aici”, spune un turist pentru Ethnis Newspaper, în timp ec altcineva completează: „Iubim poporul grec şi preferăm să venim aici în fiecare an. Imediat ce s-au deschis graniţele am plecat spre Rhodos.”

Turiştii au fost primiţi de viceprimar, care le-a împărţit cadouri. Americanii sunt şi ei aşteptaţi pe insule. Chiar şi cei nevaccinaţi pot merge, dacă prezintă un test PCR negativ. În aceste condiţii, zeci de mii de americani şi-au rezervat vacanţa, iar în august vor fi şapte zboruri zilnice între Statele Unite şi Grecia.  

Odată cu turiştii, grecii din Europa pot reveni şi ei acasă, să îşi vadă familiile. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici