Vaclav Havel: Vladimir Putin a instaurat un nou tip de dictatură

Era preşedintelui rus Vladimir Putin a adus în Rusia un "nou tip de dictatură", potrivit preşedintelui ceh Vaclav Havel, artizanul "revoluţiei de catifea" care a înlăturat regimul comunist de la Praga în 1989.

25 afișări
Imaginea articolului Vaclav Havel: Vladimir Putin a instaurat un nou tip de dictatură

Vaclav Havel: Vladimir Putin a instaurat un nou tip de dictatură (Imagine:Mediafax Foto)

"Era preşedintelui Putin a adus un nou tip de dictatură, deja periculoasă prin forma sa discretă", a apreciat Havel, într-un interviu acordat cotidianului Lidove Noviny.

"Este o combinaţie a elementelor celor mai grave ale comunismului şi capitalismului", a insistat Havel.

Havel a calificat actuala clasă politică de la Moscova drept o "alianţă de «kagebak» (agent KGB în ceha populară) şi de mafioţi".

"Mai mult, deoarece vorbim despre persoane care au învăţat din lecţiile trecutului recent, acestea nu mai acţionează ostentativ aşa cum se obişnuia în vremea lui Brejnev (fost secretar-general al Partidului Comunist sovietic)", a adăugat acesta.

Havel a făcut recent apel la înfiinţarea unei asociaţii internaţionale a disidenţilor care să supravegheze respectarea drepturilor omului.

Proiectul va consta "în lansarea unei iniţiative internaţionale destul de ample care să se exprime în privinţa atrocităţilor comise în diferite colţuri ale lumii", a declarat acesta în cursul unei dezbateri organizate în cadrul festivalului de filme documentare Jeden Svet (O singură lume) consacrat drepturilor omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici