Valoarea daunelor recentelor inundaţii din Polonia se ridică la 120 de milioane de euro

Valoarea pagubelor provocate de recentele inundaţii din zona Varşovia şi din regiunea Mazovia depăşeşte 120 de milioane de euro, informează site-ul postului Radio Polonia.

21 afișări
Imaginea articolului Valoarea daunelor recentelor inundaţii din Polonia se ridică la 120 de milioane de euro

Valoarea daunelor recentelor inundaţii din Polonia se ridică la 120 de milioane de euro (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

"Încă evaluăm pierderile. Doar daunele la infrastructură se ridică la 300 de milioane de zloţi (72 de milioane de euro)", afirmă Jacek Kozlowski, guvernatorul provinciei Mazovia.

"Încă nu cunoaştem amploarea daunelor în sectorul energetic, al comunicaţiilor şi agriculturii", adaugă Kozlowski.

Valoarea totală a daunelor se ridică la 500 de milioane de zloţi (120 de milioane de euro).

Digurile au cedat în mai multe locuri de pe fluviul Vistula, inundând în special împrejurimile oraşului Sandomierz, cu o populaţie de 25.000 de locuitori, în contextul în care aceste zone fuseseră deja inundate şi în mai.

Peste 42.000 de persoane au fost afectate, la începutul lunii iunie, de inundaţiile produse în regiunea poloneză Podkarpacie (sud-est), conform unor estimări preliminare, iar în Carpaţi au fost inundate 15.000 de gospodării şi 73.000 de hectare de teren. De asemenea, revărsarea râului Vistula a provocat daune semnificative şi la Varşovia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici