Vânzările de apartamente în această zonă au scăzut cu 46%. Care este cauza

  • Vânzările de apartamente din Manhattan au scăzut cu 46% în al treilea trimestru, cumpărătorii de locuinţe orientându-se către suburbii şi spre Florida, potrivit CNBC.
  • În prezent în Manhattan există aproximativ 10.000 de apartamente de vânzare, ceea ce reprezintă un record.
  • Există mai mulţi factori care îi fac reticenţi pe cumpărătorii de imobile din Manhattan: şomajul ridicat, creşterea criminalităţii şi creşterea problemelor legate de salubrizare şi de transportul public.
763 afişări
Imaginea articolului Vânzările de apartamente în această zonă au scăzut cu 46%. Care este cauza

Vânzările de apartamente din Manhattan au scăzut cu 46%

Vânzările de apartamente din Manhattan au scăzut cu 46% în al treilea trimestru al anului, cumpărătorii de locuinţe continuând să se orienteze către suburbii şi Florida, potrivit celor mai recente rapoarte imobiliare. În prezent în centrul comercial, financiar şi cultural al New Yorkului există aproximativ 10.000 de apartamente de vânzare, ceea ce ar fi un record, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Compass.

Într-un oraş care avea deja înainte de pandemie un exces de apartamente de lux, numărul de apartamente nevândute continuă să crească, existând prea multe imobiliare disponibile pe piaţă şi prea puţini cumpărători. Pentru ca apartamentele de lux disponibile acum să poată fi vândute ar fi nevoie de aproape trei ani, potrivit unui raport al evaluatorilor şi consultanţilor imobiliari Miller Samuel şi Douglas Elliman.

În trimestrul al treilea al anului în curs au fost vândute în total 1.375 de apartamente, mai puţin cu 44% faţă de anul precedent. Manhattanul se confruntă cu o creştere a şomajului, a criminalităţii şi a problemelor de salubrizare şi de transport public. În plus, doar 10% dintre angajaţii din birouri se întorc la clădirile firmelor unde lucrează. Toate acestea îi fac pe cumpărători să fie reticenţi să facă o investiţie în imobilele din Manhattan. Oamenii preferă să facă achiziţii în suburbii şi chiar în alte state. Florida a înregistrat o creştere continuă a vânzărilor de imobiliare, contractele semnate pentru case din Palm Beach crescând cu 62%. Piaţa imobiliară din Manhattan este afectată şi de preţurile ridicate. Preţul mediu al unui apartament a crescut cu 32% în al treilea trimestru, ajungând până la 2,18 milioane de dolari. Miller a spus că nu se aşteaptă ca preţurile să scadă cu peste 10%. „Înainte de pandemie preţurile scăzuseră deja cu 15% faţă de vârful atins în 2015-2016”, a spus el. „O reducere combinată, de 25% faţă de perioada de vârf amintită, ar trebui să fie suficientă pentru a atrage din nou cumpărătorii în oraş”, a spus acesta. Totul depinde însă de „problemele legate de calitatea vieţii, cum sunt paza, salubrizarea şi transportul public”, afirmă Miller. „Nu văd o îmbunătăţire a pieţei în următoarele trei luni. Dar cred că am putea vedea îmbunătăţiri notabile în 2021”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici