Vas de croazieră britanic, la un pas de a fi capturat de piraţi în Oceanul Indian

Un vas de croazieră britanic, pe care se aflau 350 de pasageri, a fost la un pas de a fi capturat de piraţi în Oceanul Indian, însă căpitanul ambarcaţiunii a mărit viteza şi a reuşit să lase în urmă nava inamică, relatează The Independent.

109 afișări
Imaginea articolului Vas de croazieră britanic, la un pas de a fi capturat de piraţi în Oceanul Indian

Vas de croazieră britanic, la un pas de a fi capturat de piraţi în Oceanul Indian (Imagine:Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Vasul de croazieră, pe care se aflau 350 de pasageri care plătiseră câte 2.000 de lire sterline pentru o călătorie de două săptămâni şi alţi 200 de membri ai echipajului, a fost vizat de piraţi în Oceanul Indian.

Oamenii au fost anunţaţi, în timpul cinei, că un vas cu piraţi se apropie şi au fost rugaţi să meargă în salonul principal şi să se întindă la podea.

Ambarcaţiunea piraţilor s-a apropiat la doar câteva sute de metri de vaporul britanic operat de compania Acromas, la o sută de mile marine de coasta Zanzibarului.

Căpitanul vasului a mărit, însă, viteza şi a reuşit să lase în urma nava piraţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici