Vastă reţea de pedofilie, anihilată în Elveţia

O importantă reţea de pedofilie care opera pe Internet a fost desfiinţată în Elveţia, permiţând efectuarea a zeci de arestări şi pronunţarea de condamnări în mai multe ţări, a anunţat duminică poliţia elveţiană.

21 afișări
Imaginea articolului Vastă reţea de pedofilie, anihilată în Elveţia

Vastă reţea de pedofilie, anihilată în Elveţia

Poliţia din cantonul Vaude a precizat că a identificat, în 78 de ţări, 2.300 de adrese IP ale unor computere care conţineau imagini de pornografie infantilă.

"Este cel mai amplu caz de acest tip descoperit în Elveţia", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Jean-Christophe Sauterel, citat de săptămânalul Matin Dimanche.

Ancheta a fost declanşată în mai 2008, în baza suspiciunilor Interpol în legătură cu un site al cărui domeniu era găzduit în Elveţia. Consacrat oficial muzicii hip-hop, site-ul permitea, prin legături şi coduri speciale, accesarea a circa 100 de înregistrări video cu caracter pedofil.

În Elveţia au fost identificate 32 de cazuri, care au permis până în prezent amendarea unui bărbat din cantonul Glaris, însă poliţia elveţiană a afirmat că majoritatea celor implicaţi au fost reţinuţi în Polonia şi Statele unite.

Doi americani au fost arestaţi în Statele Unite în februarie şi martie, pentru descărcarea unor fişiere ilegale. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 61 de ani originar din statul Maryland, a fost deja condamnat la zece ani de închisoare; cel de-al doilea, un profesor de sport, în vârstă de 36 de ani, aşteaptă începerea procesului.

În Polonia, au fost arestate 31 de persoane, cu zece zile în urmă, a precizat poliţia elveţiană, adăugând că alte 28 de percheziţii au permis confiscarea a 40 de computere şi a mii de CD-uri şi hard-discuri cu înregistrări video şi fotografii cu caracter pedofil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici