Veneţia va începe de anul viitor să perceapă taxă de intrare pentru turişti

Veneţia intenţionează să experimenteze anul viitor o taxă de intrare de 5 euro pentru turiştii de o zi, a anunţat marţi consiliul municipal, citat de Reuters.

734 afișări
Imaginea articolului Veneţia va începe de anul viitor să perceapă taxă de intrare pentru turişti

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Taxa va fi aplicată în mod experimental în 30 de zile anul viitor, concentrându-se în principal pe sărbători şi pe weekendurile de vară, când numărul turiştilor este mare. Toţi vizitatorii cu vârsta de peste 14 ani vor trebui să o plătească.

Scopul este acela de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care locuiesc, studiază sau lucrează în Veneţia şi cele ale celor care vizitează oraşul", a declarat consilierul pentru turism din Veneţia, Simone Venturini.

Datele exacte ale planului şi modul în care acesta va fi gestionat vor fi stabilite după aprobarea finală a consiliului, care este aşteptată săptămâna viitoare.

Planul, propus pentru prima dată în 2019, a fost amânat iniţial din cauza COVID-19, care a ţinut turiştii departe, şi mai târziu din motive tehnice şi procedurale.

Turismul excesiv este de mult timp o problemă pentru fragilul oraş lagunar. În luna iulie, experţii UNESCO au recomandat ca Veneţia şi laguna sa să fie adăugate pe lista Patrimoniului Mondial în pericol, susţinând că Italia nu face suficiente eforturi pentru a proteja oraşul de impactul climei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
veneţia,
turişti,
taxă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici