Venezuela achiziţionează tancuri de la Rusia

Şeful comandamentului strategic al operaţiunilor din Venezuela, generalul Jesus Gonzales, a confimat joi o nouă achiziţie de armament rusesc, consolidând în acest sens alianţa "fermă şi definitivă" cu Rusia în domeniul asistenţei tehnice şi militare.

759 afișări
Imaginea articolului Venezuela achiziţionează tancuri de la Rusia

Venezuela achiziţionează tancuri de la Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proiectul nostru de schimb bilateral tehnico-militar este ferm şi definitiv", a declarat generalul Gonzalez în urma unei reuniuni organizate de Ministerul Apărării de la Caracas, cu o delegaţie condusă de secretarul Consiliului rus de securitate, Nicolai Patruşev.

"Vom achiziţiona tancuri întrucât cele de fabricaţie franţuzească de tip AMX 30 cumpărate în urmă cu 30 de ani sunt vechi şi cele de tip Scorpio, de fabricaţie englezească sunt şi ele vechi. Vom cumpăra tancuri de tip T-62 (...), tancuri de recunoaştere şi alte modele care ne vor fi propuse", a adăugat generalul Gonzalez, fără a dezvălui costul sau numărul blindatelor care urmează a fi achiziţionate.

Exportatorul rus de arme, Rosoboronexport, a precizat miercuri că cele două ţări pregătesc un contract ce prevede vânzarea către Venezuela a unor vehicule blindate de infanterie de tip BMP-3 şi negocierea vânzării mai multor lansatoare de rachete.

Rusia a acordat la sfârşitul lui septembrie Venezuelei un împrumut în valoare de aproximativ de 682 milioane de euro pentru achiziţionarea de arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici