Venezuela decide expulzarea însărcinatului cu Afaceri al SUA din Caracas

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a decis, marţi, expulzarea însărcinatului cu Afaceri al SUA din Caracas, ca reacţie la decizia Washingtonului de a impune noi sancţiuni economice împotriva regimului condus de Maduro, relatează site-ul postului France 24.

1383 afișări
Imaginea articolului Venezuela decide expulzarea însărcinatului cu Afaceri al SUA din Caracas

Venezuela decide expulzarea însărcinatului cu Afaceri al SUA din Caracas

Decizia lui Maduro vine în contextul în care SUA au anunţat că nu recunosc alegerile prezidenţiale din Venezuela organizate duminică şi că vor extinde sancţiunile economice împotriva Venezuelei. Vizaţi de decizia regimului Maduro sunt Todd Robinson însărcinatul american cu Afaceri din Caracas, cel mai înalt reprezentant diplomatic al SUA din Venezuela, şi adjunctul său Brian Naranjo, despre care Maduro susţine că este ofiţer CIA.

”L-am declarat persona non grata pe însărcinatul cu afaceri al SUA, iar acesta va trebui să părăsească ţara în termen de 48 de ore. Resping toate sancţiunile împotriva Venezuelei pentru că ele fac rău şi provoacă suferinţă poporului venezuelean. Vom prezenta dovezi asupra actelor de conspiraţie efectuate de Ambasada SUA”, a declarat Maduro.

Anterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care SUA extind sancţiunile economice impuse împotriva regimului Maduro, ca urmare a organizării alegerilor prezindeţiale, considerate de SUA nelegitime.Nicolas Maduro a fost reales în funcţia de preşedinte al Venezuelei pentru un nou mandat de şase ani, după ce a obţinut 67.7% din voturile alegătorilor în cadrul scrutinului organizat duminică.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro, soldate cu decesul a peste o sută de manifestanţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici