Veşti bune: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19, conform unui studiu britanic

  • Studiu britanic: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor cauzate de Covid-19
  • Medicamentul, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen
  • Cercetător: "Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta (...) are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor"
7549 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19, conform unui studiu britanic

Veşti bune: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19, conform unui studiu britanic

Un medicament experimental a reuşit oprirea avansării simptomelor generate de infectarea cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de postul Sky News.

Medicamentul experimental, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen. Medicamentul a fost testat pe pacienţi bolnavi de Covid-19 care necesitau oxigen.

Rezultatele studiului arată că agravarea simptomelor a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul. Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo.

Medicamentul SNG001 conţine o formulă de interferon-beta, o proteină naturală care reglează reacţiile antivirale. Proteina este utilizată şi ca tratament contra sclerozei multiple.

Cercetătorii cred că medicamentul opreşte coronavirusul să preia controlul asupra celulelor pulmonare pentru a se multiplica.

"Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta - un medicament cunoscut care, prin injectare, a fost aprobat pentru un număr de alte afecţiuni - are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor, pentru a intensifica apărarea, accelerarea recuperării şi contracararea impactului virusului SARS-CoV-2", a declarat profesorul Tom Wilkinson, coordonatorul studiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici