Veşti pentru fumătorii care se tem de COVID-19. Legătura dintre fumat şi coronavirus a fost clarificată

  • O agenţie din Statele Unite avertizează asupra unui nou risc la care se expun fumătorii
  • Rezultatele studiului nu a fost concludente în urmă cu o lună
  • Ţigările cresc riscul de infectare cu noul coronavirus
9793 afișări
Imaginea articolului Veşti pentru fumătorii care se tem de COVID-19. Legătura dintre fumat şi coronavirus a fost clarificată

Fumătorii sunt mai predispuşi riscului de a contracta Covid-19

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente şi-a întărit poziţia în privinţa consumului de tutun, după ce noi studii au demonstrat că fumătorii sunt mai predispuşi să se îmbolnăvească de Covid-19. Primele teste nu au oferit rezultate clare privind legătura dintre fumat şi virus.

Clarificările în această privinţă au venit pe măsură ce noi descoperiri au fost făcute de cercetători ca urmare a studierii noului tip de virus.

Se estimează că la nivel mondial sunt 1,1 miliarde de oameni care fumează. Agenţiile de sănătate publică au oferit îndrumări diferite cu privire la riscurile asociate fumatului în timpul epidemiei de coronavirus.

Marii producători de ţigarete, precum Marlboro de la Philip Morris International Inc., sunt de părere că oamenii ar trebui să solicite opinia avizată a specialiştilor din domeniul medical.

Purtătorul de cuvânt al Philip Morris, Corey Henry, a declarat că utilizarea nicotinei şi a produselor din tutun nu sunt lipsite de riscuri. El promovează ideea printre utilizatori că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru sănătatea lor este să renuţe la fuma. „Consumul produselor pe bază de nicotină şi tutun nu este fără riscuri şi cel mai bun lucru pe care-l putem face este să renunţăm. Cei care nu renunţă la fumat ar trebui să ia în considerare să treacă la alternativele fără fum cum sunt ţigările electronice şi produsele pe bază de tutun încălzit”, a spus Corey Henry.

Cu o boală care a fost cercetată preţ de câteva luni, autorităţile de reglementare din domeniul sănătăţii şi oamenii de ştiinţă au analizat date vechi despre modul în care fumatul ţigarilor afectează pe cei cu gripă, bronşită şi pneumonie.

Într-un raport dat pe 14 aprilie de Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente se afirmă că riscurile asociate fumatului de ţigări implică boli de inimă şi plămâni, scăderea sistemului imunitar şi creşte riscul de infecţii respiratorii. Astfel, fumatul posedă un risc ridicat de infectare cu noul coronavirus, mai ales pentru oamenii care au şi alte afecţiuni, arată Bloomberg.

 

Sursa foto: profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici