Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov demisionează în urma "campaniei mediatice continue" împotriva sa

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov a demisionat vineri, după câteva săptămâni de proteste de stradă, în legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut la adresa activiştilor pentru drepturile persoanelor cu dizabilităţi, relatează Reuters.

473 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov demisionează în urma "campaniei mediatice continue" împotriva sa

Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov demisionează în urma "campaniei mediatice continue" împotriva sa

Simeonov, care supraveghea politica economică şi demografică, este unul dintre liderii alianţei Patrioţii Unite, o alianţă a partidelor naţionaliste care împreună formează guvernul de coaliţie de centru-dreapta al primului-ministru Boiko Borissov, care a preluat funcţia în mai 2017.

Simeonov le-a numit pe activiste "femei piţigăiate" şi a sugerat că "speculează" situaţia copiilor bolnavi. El şi-a cerut scuze la o săptămână după ce comentariul său a devenit public şi numai după o întâlnire a partenerilor de coaliţie.

Borisov însuşi şi-a cerut scuze în numele lui Simeonov, dar a spus că nu i-ar putea cere demisia fără a periclita guvernul, deoarece coaliţia de guvernământ are o majoritate fragilă de doar un loc în parlament.

Se aşteaptă ca partidul lui Simeonov să continue să sprijine guvernul.

Socialiştii şi partidul etnic turc MRF, care formează opoziţia, au cerut, de asemenea, demisia lui Simeonov şi au boicotat lucrările parlamentului.

"Îmi înaintez demisia după campania mediatică continuă împotriva mea", a declarat Simeonov, vineri, în clădirea guvernului.

"Această campanie dăunează popularităţii şi autorităţii guvernului şi devine un obstacol în calea activităţii sale normale. Acest lucru este ceva ce nu pot permite", a adăugat el.

"Nu este vorba numai despre mine, nici despre partidul pe care îl conduc, ci despre guvernul în exerciţiu, care cred că are extrem de multe reuşite", a precizat acesta.

Premierul Boiko Borissov a acceptat demisia, a transmis biroul de presă al guvernului de la Sofia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici