Vicepremierul chinez Zhang Gaoli va efectua o vizită în Vietnam, pe fondul tensiunilor bilaterale

Vicepremierul chinez Zhang Gaoli, membru al Biroului politic al Partidului Comunist, va efectua o vizită în Vietnam la jumătatea lunii iulie, pe fondul tensiunilor generate de disputele teritoriale din Marea Chinei de Sud, relatează Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul chinez Zhang Gaoli va efectua o vizită în Vietnam, pe fondul tensiunilor bilaterale

Zhang Gaoli (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Vizita a fost anunţată de agenţia oficială China Nouă, care nu a oferit detalii despre calendar.

Ministerul vietnamez de Externe a confirmat că vizita oficialului chinez este programată joi, vineri şi sâmbătă.

Zhang Gaoli a fost invitat de Partidul Comunist vietnamez, aflat la guvernare.

China a generat tensiuni regionale printr-o serie de acţiuni întreprinse în Marea Chinei de Sud, pe fondul disputelor teritoriale cu Vietnam, Filipine, Malaysia, Taiwan şi Brunei.

În contextul situaţiei tensionate, Statele Unite au început să dezvolte relaţiile diplomatice cu Guvernul comunist de la Hanoi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici