Vicepreşedintele iranian şi-a prezentat demisia, la trei zile după numirea în funcţie

Prim-vicepreşedintele iranian Esfandiar Rahim Mashaie, a cărui nominalizare a fost criticată dur de conservatori, a renunţat la exercitarea funcţiei, a anunţat duminică postul public de televiziune Press TV.

22 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele iranian şi-a prezentat demisia, la trei zile după numirea în funcţie

Ahmadinejad, criticat de conservatori pentru numirea unui vicepreşedinte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rahim Mashaie "a demisionat la trei zile după ce a fost numit" în funcţie, a precizat PressTV.

Informaţia nu a fost confirmată şi din surse independente.

Numirea lui Rahim Mashaie, a cărui fiică este măritată cu fiul preşedintelui ultraconservator Mahmoud Ahmadinejad, a fost criticată de mai mulţi lideri conservatori şi demnitari religioşi.

În iulie 2008, el a afirmat că Iranul este "prietenul poporului israelian", într-o declaraţie neobişnuită, care contrastează puternic cu atacurile verbale ale oficialilor iranieni împotriva Israelului.

Afirmaţiile lui au provocat un val de proteste la Teheran, iar ayatollahul Khamenei a fost nevoit să intervină pentru a calma situaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici