Vicepreşedintele SUA afirmă că SUA şi Polonia sunt unite, în ciuda episodului privind avioanele

Vicepreşedintele american Kamala Harris a încercat să sublinieze soliditatea legăturilor de cooperare dintre Statele Unite şi Polonia, după aparenta deconectare dintre cele două ţări în urma episodului privind furnizarea de avioane de luptă Ucrainei, scrie CNN.

Imaginea articolului Vicepreşedintele SUA afirmă că SUA şi Polonia sunt unite, în ciuda episodului privind avioanele

"Vreau să fiu foarte clară. Statele Unite şi Polonia sunt unite în ceea ce am făcut şi sunt pregătite să ajute Ucraina şi poporul ucrainean", a declarat Harris alături de preşedintele polonez, Andrzej Duda, în timpul unei conferinţe de presă comune.

Cu toate acestea, Harris a evitat să abordeze direct episodul care s-a desfăşurat la începutul acestei săptămâni, când Polonia a declarat că va preda avioanele sale SUA, în loc să le dea direct Ucrainei.

Harris a subliniat sprijinul militar pe care Statele Unite îl oferă deja Ucrainei în afara puterii aeriene, inclusiv rachete antitanc.

Întrebată la ce se mai poate aştepta Ucraina, Harris a spus că "acesta este un proces în curs de desfăşurare şi nu se va opri în măsura în care va fi nevoie".

"Ceea ce este în joc, chiar în acest moment, sunt unele dintre principiile directoare din jurul alianţei NATO. Şi, în special, problema importanţei apărării suveranităţii şi integrităţii teritoriale şi în acest caz a Ucrainei", a declarat Harris.

"Statele Unite sunt pregătite să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO. Statele Unite iau în serios faptul că un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor", a mai spus Harris.

Vorbind alături de preşedintele polonez Andrzej Duda, Harris a declarat că prezenţa sa la Varşovia este un semnal al angajamentului american faţă de alianţa militară.

Ea a precizat că SUA vor furniza Poloniei rachete Patriot.

"Ceea ce ne obligă, de asemenea, este indignarea morală pe care o simt toate naţiunile civilizate atunci când ne uităm la ceea ce se întâmplă: bărbaţi, femei, copii, bunici nevinovaţi, bunici care fug", a spus Harris.

Harris a apreciat că în Ucraina au loc "atrocităţi de proporţii inimaginabile".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici