Victima de la ambasada SUA din Belgrad este un refugiat din Kosovo

Cadavrul carbonizat descoperit la ambasada SUA din Belgrad, atacată în această săptămână în cadrul unei manifestaţii de mare amploare împotriva independenţei Kosovo, este cel al unui tânăr sârb a cărui familie a fugit din provincia majoritar albaneză, a anunţat sâmbătă presa locală.

1 afișare
Imaginea articolului Victima de la ambasada SUA din Belgrad este un refugiat din Kosovo

Victima de la ambasada SUA din Belgrad este un refugiat din Kosovo

Cadavrul lui Zoran Vujovici, în vârstă de 21 de ani, student la Novi Sad, în nordul ţării, a fost identificat de tatăl acestuia, după dispariţia lui în noaptea de joi, ca urmare a atacului împotriva ambasadei americane, unde protestatarii au declanşat un incendiu, scrie cotidianul independent Blic.

Informaţia este publicată şi de tabloidele Alo şi Kurir.

Vujovici venise la Belgrad cu fratele său mai mic Lazar şi cu mai mulţi prieteni, pentru a participa la această manifestaţie care a reunit peste 150.000 de protestatari.

Familia sa a anunţat poliţia în legătură cu dispatiţia lui, deoarece tânărul nu răspundea la telefon şi nu se întorsese la Novi Sad, oraş situat la 70 de kilometri nord de Belgrad, potrivit Blic.

Tatăl său, Milan, era pe cale de verifica închisoarea din Belgrad pentru a vedea dacă fiul său se află printre cele 192 de persoane arestate după revolte, când a fost invitat să meargă la spitalul militar pentru a identifica victima.

El şi-a recunoscut fiul după un lănţişor de aur şi catarama de la centură.

Familia Vujovici s-a instalat la Novi Sad după ce a părăsit localitatea Caglaviţa, un sat sârb din apropiere de Priştina, în iulie 1999. Aceasta a luat decizia de a pleca după campania aeriană a NATO care a pus capăt conflictului din 1998-1999.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici