Victime în urma CICLONULUI Zorbas care a lovit Grecia: cel puţin trei persoane au dispărut în insula grecească Evia - VIDEO

Trei persoane au dispărut duminică în insula greacă Evia, în urma vânturilor puternice şi inundaţiilor provocate de un puternic ciclon mediteranean care a afectat deja mai multe părţi ale Greciei, relatează site-ul cotidianului The Independent.

1760 afișări
Imaginea articolului Victime în urma CICLONULUI Zorbas care a lovit Grecia: cel puţin trei persoane au dispărut în insula grecească Evia - VIDEO

Sursa FOTO: Greekcitytimes.com

Ciclonul Zorba a afectat în mare parte insula Evia, afllată la est de continent, unde un tânăr şi un cuplu de vârsta a doua au dispărut duminică, relatează presa naţională.

Serviciul pentru protecţie civilă a informat că a demarat o operaţiune de căutare în apropierea oraşului Mantoudi. Prognozele meteo arată că ciclonul se deplasează către nordul şi nord-vestul Greciei.

Furtuna a provocat de asemenea pene de curent în mai multe părţi ale ţării. Departamentul de Pompieri a primit sute de apeluri de ajutor din partea oamenilor blocaţi în maşini sau locuinţe.

Pe insula Lesbos, autorităţilor au cerut pregătirea autocarelor pentru a transporta refugiaţi din tabăra Moria, în special pe cei care locuiesc în corturi.

Autorităţile au avertizat că nordul şi centrul Greciei ar putea fi de asemenea afectate şi au cerut cetăţenilor să îşi ia măsuri de protecţie. Aceştia sunt îngrijoraţi că ciclonul ar putea provoca alunecări de teren şi inundaţii în apropierea Atenei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici