Victimele de la Cernobîl vor primi 60 de dolari la 23 de ani de la accidentul nuclear

Victimele accidentelor nucleare din regiunea Moscova vor primi 60 de dolari pe 26 aprilie, când se împlinesc 23 de ani de la dezastrul petrecut la Cernobîl, relatează pagina online a agenţiei RIA Novosti.

290 afișări
Imaginea articolului Victimele de la Cernobîl vor primi 60 de dolari la 23 de ani de la accidentul nuclear

Victimele de la Cernobîl vor primi 60 de dolari la 23 de ani de la accidentul nuclear

Pe 26 aprilie se împlinesc 23 de ani de la accidentul petrecut la Cernobîl, cel mai grav din istorie. Catastrofa a avut loc la reactorul numărul 4 al centralei nucleare.

Regiuni vaste din Ucraina, Belarus şi Rusia au fost contaminate în urma exploziei reactorului, iar 200.000 de persoane au fost mutate după accident.

"Cu ocazia Zilei comemorării dezastrelor nucleare, persoanele care au suferit de pe urma radiaţiilor vor primi 2.000 de ruble (60 de dolari)", declară Valentina Lagunkina, ministrul pentru Asistenţă Socială din regiunea Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici