Victor Iuşcenko, ameninţat cu moartea

Serviciile de securitate din Ucraina, în colaborare cu FBI, au demascat şi arestat un bărbat ucrainean, în vârstă de 20 ani, care i-a trimis preşedintelui Viktor Iuşcenko mesaje electronice de ameninţare cu moartea, relatează cotidianul Izvestia.

55 afișări
Imaginea articolului Victor Iuşcenko, ameninţat cu moartea

Victor Iuşcenko, ameninţat cu moartea (Imagine: Mediafax Foto)

Bărbatul a fost descoperit în Miami, de unde trimitea scrisorile.

Potrivit afirmaţiilor şefului serviciilor de securitate ucrainene Valentin Nalivaicenko, într-un interviu acordat cotidianului ucrainean Segodnia, infractorul este din Lugansk, în estul Ucrainei, şi se afla temporar în Statele Unite.

"A fost prins datorită colaborării strânse dintre serviciul de securitate ucrainean şi FBI. Acum i se aplică procedurile de rigoare", a declarat şeful serviciului de securitate ucrainean. Pentru a nu impiedica cercetările, el nu a precizat ce intenţiona să facă ucraineanul pentru a-şi pune în aplicare ameninţările.

Serviciile secrete ucrainene deţin un arsenal important de luptă împotriva infracţiunilor cibernetice şi folosesc mijloace eficiente de contracarare a unor astfel de activităţi. Totuşi, Nalivaicenko a dezminţit că acestea ar "filtra" segmentul ucrainean de Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici