Victorie pentru Macron. Proiectul de certificat verde obţinut exclusiv prin vaccinare a fost votat cu o majoritate clară

Parlamentul francez a aprobat joi proiectul de certificat verde susţinut de Emmanuel Macron, după o dezbatere tumultoasă, stârnită de comentariile preşedintelui francez, care a spus că vrea să-i "enerveze" pe cei nevaccinaţi.

2456 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru Macron. Proiectul de certificat verde obţinut exclusiv prin vaccinare a fost votat cu o majoritate clară

Victorie pentru Macron. Proiectul de certificat verde obţinut exclusiv prin vaccinare a fost votat cu o majoritate clară

Macron a declarat la începutul acestei săptămâni pentru ziarul Le Parisien că vrea să le complice viaţa celor care refuză vaccinul COVID-19, astfel încât aceştia să ajungă să se vaccineze. Declaraţiile sale au fost intes dezbătute, iar adversarii săi politici au lasat numerose atacuri la adresa sa.

Parlamentarii din camera inferioară au adoptat proiectul de lege cu o 214 de voturi pentru şi 93 împotrivă. Mulţi dintre cei care au votat împotriva proiectului de lege au fost din extrema dreaptă sau de stânga.

Legislaţia va merge acum la Senat.

De câteva luni, în Franţa, oamenii trebuie să prezinte fie dovada vaccinării, fie un test COVID-19 negativ pentru a intra în localuri, cinematografele, cafenelele şi pentru a folosi trenurile. Dar, având în vedere că infecţiile cu variantele Delta şi Omicron au crescut vertiginos, guvernul a decis să renunţe la opţiunea testului în noul proiect de lege.

Regulile privind noul certificat verde se vor aplica persoanelor cu vârsta peste 16 ani şi nu peste 12 ani, aşa cum a dorit iniţial guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici