Victorie pentru opoziţie în Slovenia. Premierului Janez Jansa şi partidul său conservator vor pleca de la putere

Sondajele la ieşirea de la urne la votul parlamentar de duminică din Slovenia au sugerat un avans puternic al liberalilor din opoziţie faţă de populiştii de dreapta ai premierului Janez Jansa, aflat la putere.

4525 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru opoziţie în Slovenia. Premierului Janez Jansa şi partidul său conservator vor pleca de la putere

Victorie pentru opoziţie în Slovenia. Avans puternic al liberalilor din opoziţie faţă de populiştii de dreapta ai premierului Janez Jansa

Sondajele realizate de agenţia de sondaje Mediana şi publicate de televiziunea publică TV Slovenia şi de televiziunea comercială Pop TV au arătat că Mişcarea pentru Libertate, aflată în opoziţie, a obţinut un sprijin de 35,8%, faţă de Partidul Democrat Sloven, aflat la putere, conservator, cu 22,5%.

Dacă se confirmă într-o numărătoare oficială, rezultatul înseamnă că Mişcarea pentru Libertate, nou-venită în alegeri, are şanse mai mari să formeze următorul guvern într-o coaliţie cu grupuri mai mici de centru-stânga - o lovitură pentru Jansa, un populist care a fost acuzat că a împins ţara spre dreapta cât timp a fost la putere.

O prezenţă la urne a fost mare decât de obicei, reflectând interesul puternic al alegătorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici