VICTORIE pentru protestatarii iranieni. Oficialii regimului au desfiinţat Poliţia Morală

Poliţia Morală a Iranului, care avea sarcina de a aplica codul vestimentar islamic al ţării, a fost desfiinţată, anunţă procurorul general al ţării.

1915 afișări
Imaginea articolului VICTORIE pentru protestatarii iranieni. Oficialii regimului au desfiinţat Poliţia Morală

Hepta

Comentariile lui Mohammad Jafar Montazeri, care nu au fost încă confirmate de alte agenţii, au fost făcute în cadrul unui eveniment de duminică.

Iranul a trecut prin două luni de proteste pentru moartea unei tinere în arest, rezultând cele mai violente ciocniri între civili şi forţele de ordine de la Primăvara Arabă încoace ce a cuprins Tunisia, Egiptul,  Siria, Yemenul, Libia şi Irakul din 2011. 

Mahsa Amini fusese reţinut de poliţia morală pentru că ar fi încălcat reguli stricte privind acoperirea capului.

Montazeri a fost la o conferinţă religioasă când a fost întrebat dacă poliţia morală este desfiinţată.

„Poliţia morală nu a avut nimic de-a face cu sistemul judiciar şi a fost închisă”, a spus el.

Controlul forţei revine Ministerului de Internei care anterior era deţinut de cel al Justiţiei.

Sâmbătă,  Montazeri a mai spus parlamentului iranian că legea care cere femeilor să poarte hijab va fi examinată.

Chiar dacă poliţia morală este închisă, asta nu înseamnă că legea veche de decenii va fi schimbată, transmite BBC

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici