VIDEO Busculadă la înmormântarea lui Soleimani: Autorităţile au revizuit bilanţul la 50 de morţi şi peste 200 de răniţi. Funeraliile, amânate

Iranienii au participat în număr uriaş la înmormântarea generalului Qasem Soleimani, iar mai mulţi oameni au murit după ce a avut loc o busculadă, transmite BBC.

9951 afișări
Imaginea articolului VIDEO Busculadă la înmormântarea lui Soleimani: Autorităţile au revizuit bilanţul la 50 de morţi şi peste 200 de răniţi. Funeraliile, amânate

Sursă foto: Profimedia

UPDATE Bilanţul incidentelor din Iran de la funeraliile generalului Qassem Soleimani a ajuns la 50 de morţi şi cel puţin 213 răniţi, informează Sky News şi Reuters, care citează agenţia iraniană de stat IRNA.

Cele 50 de persoane au murit după producerea unei busculade în timpul procesiunilor funerare dedicate lui Soleimani.

UPDATE Oficialii din Iran au revizuit, din nou, bilanţul morţilor, afirmând că cel puţin 42 de oameni au murit, iar alţi 213 au fost răniţi, după ce s-au călcat în picioare la ceremonia pentru înmormântarea lui Soleimani, transmit Reuters şi CNN. 

UPDATE Autorităţile din Iran au revizuit bilanţul morţilor, anunţând că 32 de persoane au murit, iar alţi 190 de oameni au fost răniţi,scrie Washington Post.

UPDATE Înmormântarea lui Soleimani a fost amânată, după ce zeci de oameni au murit în busculada creată. 

Noua dată pentru funeraliile generalului va fi anunţată ulterior, au mai transmis autorităţile iraniene.

Cel puţin 35 de oameni au murit în busculada care a avut loc la înmormântarea generalului Soleimani, relatează presa din Iran.

Totodată, peste 48 de persoane au fost rănite în urma incidentului. 

Milioane de oameni au participat la procesiunile care au început în urmă cu trei zile şi care au avut loc în oraşul natal al generalului, scrie BBC.

Soleimani a fost considerat al doilea cel mai puternic om din Iran, după liderul suprem Khamenei.

SUA l-au perceput, însă, ca pe un terorist şi o ameninţare pentru trupele americane.

Relaţiile între SUA şi Iran sunt extrem de tensionate după ce armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în capitala Irakului, Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran. Ca reacţie, autorităţile iraniene au lansat mai multe ameninţări la adresa Statelor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici