VIDEO | Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite, pe insula portugheză Madeira, după prăbuşirea unui stejar masiv

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite pe insula portugheză Madeira, după ce un stejar s-a prăbuşit peste un grup de oameni care participau la un festival religios desfăşurat în oraşul Funchal, relatează site-urile The Associated Press şi RTP News.

5052 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite, pe insula portugheză Madeira, după prăbuşirea unui stejar masiv

Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite, pe insula portugheză Madeira, după prăbuşirea unui stejar masiv

Vezi VIDEO şocant care surprinde momentul în care cade copacul. 

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 12.00 (14.00, ora României), în apropierea bisericii Senhora do Monte, aflată în regiunea Largo da Fonte din Funchal. Pompieri, poliţişti şi membri ai serviciilor de urgenţă se află la faţa locului.

Un stejar masiv s-a prăbuşit peste o zonă în care se aflau sute de persoane şi în care se vindeau lumânări. Arborele avea aproximativ 200 de ani vechime şi trebuia să fie tăiat din 2014.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie portugheze, au fost confirmaţi 11 morţi şi 35 de răniţi, dintre care patru se află în stare gravă.

Reporterul RTP News a anunţat că printre persoanele decedate se află şi doi copii. Mai mulţi oameni au fost transportaţi la spitalul Nelio Mendonca din Funchal, "cu fracturi multiple şi răni în zona capului".

Festa da Senhora do Monte este cel mai mare festival din Madeira, fiind organizat în cinstea patronului spiritual al insulei. Anual, mii de persoane participă la evenimente, printre care şi mulţi turişti. Guvernatorul regional din Madeira, Miguel Albuquerque, îşi anunţase participarea la festival.

Oficialii guvernului portughez au anunţat că bilanţul accidentului din oraşul Funchal este de 12 morţi şi 52 de răniţi, iar şapte dintre răniţi se află în stare gravă. Guvernul regional din Madeira a decretat trei zile de doliu.

Dintre cele 12 decese, zece au survenit la locul prăbuşirii stejarului, iar două s-au produs la spitalul din Funchal. Printre morţi se află şi un copil. În rândul răniţilor se află şi cetăţeni de naţionalitate străină, care au fost deja identificaţi. Este vorba despre francezi, germani şi unguri.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici