VIDEO Cum au fost găsiţi 3 marinari naufragiaţi pe o insulă din Pacific. Mesajul scris pe nisip

  • Marinari dispăruţi, naufragiaţi pe o insulă din Pacific, au fost salvaţi de un gigant SOS în nisip.
  • După ce barca lor a rămas fără combustibil şi s-au rătăcit, trei bărbaţi au naufragiat pe insula Pikelot, la aproape 200 km vest de locul de unde plecaseră.
  • După un semnal de alarmă dat sâmbătă de autorităţile americane din Guam, un elicopter din Canberra a zărit duminică uriaşul SOS şi naufragiaţii au fost salvaţi.
2634 afișări

Trei marinari micronezieni, naufragiaţi pe o insulă îndepărtată din Pacific au fost găsiţi în viaţă şi sănătoşi după ce o echipă de salvare a reperat mesajul lor SOS, scris cu litere foarte mari pe nisip.

Un elicopter militar i-a găsit pe cei trei bărbaţi pe insul Pikelot, la aproape 200 km vest de locul de unde au plecat. Salvatorii au declarat că sunt „în stare bună”, fără răni semnificative.

Bărbaţii dispăruseră de trei zile după ce schiful lor, cu o lungime de şapte metri, a rămas fără combustibil şi s-a abătut de la curs. Autorităţile americane din Guam au tras un semnal de alarmă sâmbătă, după ce oamenii nu au reuşit să finalizeze o călătorie de 42 km de la Pulawat la atolii Pulap.

Apelul a fost primit de un echipaj al marinei australiene din Canberra, care naviga între Australia şi Hawaii. Iar duminică, un elicopter din Canberra a zărit uriaşul SOS, lângă un mic adăpost improvizat pe plajă, şi a aterizat pe mica insulă pentru a verifica starea bărbaţilor şi a le da hrană şi apă. Ulterior, o navă de patrulare microneziană a mers apoi spre insulă şi i-a luat pe naufragiaţi.

Insula Pikelot nelocuită, cu o lungime mai mică de jumătate de kilometru, este un atol de corali jos, puternic împădurit. Pe insuliţă îşi găseşte refugiul o colonie de păsări şi îşi fac cuib broaşte ţestoase.

În vestul Pacificului a mai avut loc cu câteva zile înainte o intervenţie dramatică. Un bărbat din Brisbane a fost salvat săptămâna trecută după ce a plutit în derivă pe mare timp de trei zile în largul Insulelor Solomon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici