VIDEO Dominic Raab a aplaudat personalul medical din Marea Britanie pentru eforturile depuse în combaterea coronavirusului

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, s-a aflat joi în fruntea unui cor de aplauze organizat sâptâmănal la nivel naţional pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de personalul din serviciile de sănătate, înlocuindu-l pe premierul Boris Johnson care se alfă internat în spital după ce a contractat coronavirusul, potrivit Reuters.

364 afișări
Imaginea articolului VIDEO Dominic Raab a aplaudat personalul medical din Marea Britanie pentru eforturile depuse în combaterea coronavirusului

Dominic Raab a aplaudat personalul medical pentru eforturile depuse în combaterea coronavirusului

Evenimentul a devenit unul săptămânal, organizat în mare parte pe social media prin hashtag-ul ClapForCarers, în care britanicii în fiecare seară de joi la ora locală 20:00 pe balcoane sau în curţi pentru a-i aplauda pe medicii şi personalul medical care depun eforturi pentru îngrijirea pacienţilor de COVID-19.
 
Afişarea publică a sprijinului a devenit un moment de unitate naţională şi eliberare emoţională în timpul anxietăţii provocate de măsurile de izolare luate de autorităţi pentru a evita răspândirea coronavirusului în Marea Britanie.
 
Raab şi ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, s-au aflat într-o curte internă a Ministerului de Externe, în timp ce zâmbeau şi aplaudau în faţa fotografilor.
 
În toată ţara, oamenii au ieşit pe scările caselor sau la balcoane, aplaudând, ovaţionând şi bătând în oale şi tigăi. Unii au afişat pancarte cu esaje de recunoştinţă pentru personlul NHS, decorate cu inimioare şi curcubee.
 
London Eye a fost luminat în albastru, culoarea logo-ului NHS, la fel şi vârful zgârie-norului Shard şi un panou publicitar în Leicester Square. Pe un ceas situat pe o clădire scria „Mulţumesc personalului nostru uimitor din NHS.”
 
De-a lungul podului Westminster, poliţia şi echipajele de pompieri aflaţi lângă vehiculelor lor au aplaudat şi au aprins luminile albastre de urgenţă, în timp ce o barcă de salvare de incendiu de pe râul Tamisa s-a învârtit în cerc şi a pulverizat jeturi de apă.
 
"Vă mulţumim tuturor celor care aveţi grijă de noi în această perioadă dificilă", a spus Raab în timpul conferinţei de presă a Guvernului.
 
„Pentru medicii şi asistentele care au murit din cauza coronavirusului în timp ce i-au îngrijit pe alţii, nu vom uita niciodată sacrificiul lor, nu vom uita niciodată devotamentul lor de a-i ajuta pe ceilalţi”, a adăugat el.
 
Săptămâna trecută, Johnson s-a alăturat aplauzelor de pe treptele din Downing Street, în ciuda faptului că se afla în autoizolare după ce a fost testat pozitiv în ziua în care a avut loc evenimentul, respectiv pe 27 martie.
 
Însă, la câteva zile, a mers la spital, deoarece simptomele lui au persistat şi a fost transferat în secţia de terapie intensivă luni.
 
Johnson a părăsit terapia intensivă joi seară, dar rămâne în spital.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici