VIDEO Francezii au profitat de ultimele ore fără restricţii. Joi seară, traficul din jurul Parisului a atins niveluri record

  • Noile măsuri anti COVID-19 au intrat în vigoare în Franţa, la miezul nopţii.
  • În loc să rămână calmi, în locuinţe, foarte mulţi oameni au folosit din plin ultimele ore fără restricţii.
  • Joi seară, traficul din jurul Parisului a atins niveluri record.
880 afișări
Imaginea articolului VIDEO Francezii au profitat de ultimele ore fără restricţii. Joi seară, traficul din jurul Parisului a atins niveluri record

FOTO: Twitter @simonlouvet_

Blocajele din trafic s-au întins pe sute de kilometri (700 km., cumulat) în regiunea Ile-de-France, relatează BBC. De altfel, imaginile surprinse noaptea trecută vorbesc de la sine. 

Presa franceză relatează că mulţi parizieni au părăsit oraşul pentru a petrece perioada restricţiilor în mediul rural. Anna, o tânără de 24 de ani din Paris, a declarat pentru cotidianul Le Figaro că a decis să plece din apartamentul familiei pentru a se izola într-o altă locuinţă aflată în nordul Franţei. Ea spune că a resimţit puternic efectele psihologice negative ale primului blocaj, pe care l-a petrecut în capitală. În Bernay „aerul este mai curat, respirăm, ne simţim liberi”, povesteşte Anna.

Traficul a fost îngreunat şi în alte zone ale ţării, spre exemplu în jurul oraşelor Lyon şi Bordeaux. Un „exod” urban similar a avut loc şi în luna martie, în pragul primei carantine naţionale impuse în Franţa pentru limitarea epidemiei de coronavirus. La vremea respectivă, la fel ca şi acum, mulţi francezi au criticat gestul co-naţionalilor şi le-au solicitat parizienilor să rămână în capitală.

Începând de vineri francezii trebuie să rămână în case, cu excepţia unor situaţii speciale. Deplasările neesenţiale au fost astfel blocate, pentru a limita răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că ţara riscă să fie „copleşită de un al doilea val care, fără îndoială, va fi mai periculos decât primul”.

Situaţia epidemică din Franţa s-a agravat în ultima perioadă, numărul deceselor zilnice crescând la un nivel care nu a mai fost atins din luna aprilie. Joi, autorităţile au raportat 47.637 de noi cazuri de COVID-19 şi 250 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici