VIDEO - Imagini aeriene impresionante din Barcelona, de la ziua naţională a Cataloniei. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a celebra "Diada"

Aproximativ un milion de persoane au participat la un miting la Barcelona pentru a celebra Diada, ziua naţională a Cataloniei, şi pentru a-şi exprima susţinerea faţă de încercările de obţinere a independenţei regiunii, informează site-ul postului BBC News.

1984 afișări
Imaginea articolului VIDEO - Imagini aeriene impresionante din Barcelona, de la ziua naţională a Cataloniei. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a celebra "Diada"

VIDEO - Imagini aeriene impresionante de la ziua naţională a Cataloniei. Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a celebra "Diada"

Demonstranţii, mulţi dintre ei purtând tricouri roşii şi fluturând steaguri catalane, au scandat sloganuri în sprijinul independenţei.

Premierul catalan Quim Torra şi predecesorul său, Carles Puigdemont, care a fugit în Belgia după eşecul tentativei de obţinere a independenţei din octombrie 2017, au îndemnat separatiştii catalani să iasă pe străzi pentru a protesta.

"Începem un marş fără sfârşit", a declarat Torra la finalul demonstraţiei.

Oponenţii secesiunii s-au plâns însă că ziua naţională catalană a fost uzurpată în condiţiile în care independenţa nu este susţinută de majoritatea catalanilor.

Un sondaj de opinie realizat în luna iulie a indicat că 46,7% din catalani sunt favorabili independenţei, iar 44,9% se opun.

Diada, ziua naţională a Cataloniei, comemorează finalul asediului Barcelonei din 1714, în urma căruia regiunea şi-a pierdut statutul separat în cadrul regatului spaniol.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici