VIDEO | Imagini spectaculoase cu aeronavele futuriste care ar putea înlocui legendarul elicopter Black Hawk, unul dintre „caii de povară” ai armatei americane

Armata americană caută un înlocuitor pentru elicopterul multirol UH-60 Black Hawk, unul dintre „caii săi de povară”.

3982 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Imagini spectaculoase cu aeronavele futuriste care ar putea înlocui legendarul elicopter Black Hawk, unul dintre „caii de povară” ai armatei americane

VIDEO: Imagini spectaculoase cu aeronavele futuriste care ar putea înlocui legendarul Black Hawk, unul dintre „caii de povară” ai armatei americane

În cursă se află bibridul Bell V-280 Valor, care este o combinaţie între o aeronavă cu aripă fixă şi un elicopter. Alternativa este Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, un elicopter cu două rotoare principale.

Dezvoltat de Bell Textron, o companie din Texas, V-280 Valor şi-a arătat recent capabilităţile în faţa secretarului US Army, Ryan McCarthy, şi a altor oficiali, militari şi civili.

Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant urmează să fie şi el prezentat, în curând, celor care vor lua decizia finală în legătură cu aeronava care va înlocui Black Hawk.

Noua aeronavă va trebui să fie puternică, rapidă şi manevrabilă. Mai mult, trebuie să fie capabilă să urce 150 de metri pe minut, să transporte 12 persoane şi să aibă o autonomie de 3.200 de km. Vehiculul aerian va fi folosit pentru misiuni de asalt sau evacuare a răniţilor. Elicoptere Black Hawk modificate au fost folosite, de exemplu, pentru transportul luptătorilor de elită SEAL în misiunea în care a fost ucis Osama bin Laden. 

Black Hawk a câştigat în 1976 competiţia pentru înlocuirea modelului Bell UH-1 Iroquois. Până în prezent au fost construite peste 4.000 de unităţi. Pe lângă SUA, mai folosesc elicopterul ţări precum Arabia Saudită, Asutralia, Israelul, Filipine sau Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici