VIDEO Incendii devastatoare în Siberia, scăpate de sub control. "A ars o suprafaţă mai mare decât cea a Greciei"

  • Siberia, în flăcări: "A ars o suprafaţă mai mare decât cea a Greciei"
  • Ecologiştii spun că flăcările de nestăpânit ar putea deveni cele mai grave din istoria Rusiei.
  • "Încă o dată, autorităţile ruse nu reuşesc să pună capăt acestei tragedii", spune Organizaţia Greenpeace Rusia.
1799 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incendii devastatoare în Siberia, scăpate de sub control. "A ars o suprafaţă mai mare decât cea a Greciei"

Siberia continuă să ardă. "A ars o suprafaţă mai mare decât cea a Greciei"/ Credit FOTO: Profimedia

Incendiile de vegetaţie continuă să mistuie Siberia. Pe fondul unor zile neobişnuit de călduroase şi cu o vegetaţie uscată, zeci de hectare de pădure ard ca o torţă. Ecologiştii spun că flăcările de nestăpânit ar putea deveni cele mai grave din istoria Rusiei, iar efectele încălzirii globale s-ar putea agrava.

Potrivit Agenţiei Forestieră rusă, suprafaţa totală a incendiilor forestiere a acoperit luni o suprafaţă de 1,62 milioane de hectare. "Până în prezent, incendiile din Siberia din anul 2020 au mistuit o suprafaţă mai mare decât cea a Greciei", anunţă Organizaţia Greenpeace Rusia, citată de The Moscow Times

"Încă o dată, autorităţile ruse nu reuşesc să pună capăt acestei tragedii", adaugă organizaţia.

Aproape de sfârşitul lunii iunie, în Siberia, deasupra Cercului Polar, s-au înregistrat 38 de grade Celsius. Media maximelor pentru luna iunie în Verkhoyansk fiind de 20 de grade.

Cea mai joasă temperatură înregistrată în Verkhoyansk este de -67,8 grade Celsius şi a fost pe 5 februarie 1892.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici