VIDEO Incendiu puternic în Grecia. Flăcările se extind rapid

  • Regiunea Corint, din Grecia, este în flăcări.
  • Focul se extinde rapid spre alte regiuni.
  • Mii de familii au fost evacuate.
1845 afișări
Imaginea articolului VIDEO Incendiu puternic în Grecia. Flăcările se extind rapid

Incendiu puternic în Grecia

Una dintre destinaţiile preferate de români pentru sezonul estival se luptă, de ieri, cu un incediu de vegetaţie izbucnit în regiunea Corint. Însă din cauza vântului, flăcările se extind rapid spre alte regiuni precum Ciclade şi Ikaria. Oamenii au fost informaţi, prin alerte 112, să evacueze zonele.
 
Medicul Nikos Koudunis din Grecia spune că din fericire nu sunt victime, însă pagubele materiale sunt uriaşe. De asemenea, este îngrijorat pentru pacienţii cu probleme cardiace.
 
„Mii de familii au fost evacuate, pentru că vorbim de o zonă care include trei mari regiuni. Pădurea este imensă. Autorităţile s-au mişcat repede. Noi, din punctul de vedere al cadrelor medicale ... Spitalele din Atena sunt în gardă la ora actuală. Din câte ştim noi, nu ne îngrijorăm că o să avem pierderi omeneşti. Din punctul de vedere al oamenilor cu probleme cardiace şi respiratorii, aşteptăm un număr destul de mare pentru că zona care arde e întinsă”, spune Nikos Koudunis, adăugând că mirosul are efecte secundare pentru oamenii cu probleme respiratorii.
 
Alex este un român aflat în prezent în Grecia, alături de alte 10 persoane. El spune că, momentan, nu este afectat de incendiu: „Suntem cu o barcă pe mare, suntem în zona Atenei, la o oră de mers. Suntem în siguranţă. Am văzut mai devreme nişte avioane trecând”.
 
„Nu se simte fumul, noi suntem destul de departe. De la autorităţi încă nu am primit nimic. Dar când o să ajungem pe mal, ne interesăm. Ne interesează şi condiţiile de zbor, noi plecăm sâmbătă. Asta ar fi îngrijorarea principală”, povesteşte el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici