VIDEO | Locuitorii Madridului cer demisia guvernului regional, iar medicii de la 112 ameninţă cu greva

  • Protestele de la Madrid faţă de strategia anti-Covid a administraţiei regionale continuă cu greva anunţată de medicii de urgenţă de la serviciul 112.
  • Aceştia denunţă lipsa personalului necesar, a infrastructurii, precum şi proasta organizare a luptei cu pandemia.
  • Între timp, poliţia preia de luni controlul celor 45 de zone ale Madridului, iar armata va prelua realizarea testărilor.
721 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Locuitorii Madridului cer demisia guvernului regional, iar medicii de la 112 ameninţă cu greva

FOTO: Profimedia

Câteva mii de persoane au manifestat duminică în diverse cartiere din Madrid împotriva izolării pe cartiere. Manifestanţii au cerut demisia liderului regional, Isabel Diaz Ayuso, care a aplicat carantina pe cartiere, în loc să o extindă în toată regiunea, aşa cum cere şi guvernul central.
 
Sindicatele din sănătate sunt şi ele pe picior de război şi cer să fie angajaţi cel puţin 750 de medici, pentru că personalul actual este insuficient.
 
Rosa şi Maribel lucrează la o clinică cu 48 de mii de cetăţeni arondaţi şi ajung acasă după ture extenuante.
 
Cadrele medicale din Madrid denunţă şi calitatea tot mai precară a serviciilor medicale, lipsa liniilor telefonice pentru anchetele epidemiologice şi regretă că nu s-au adus specialişti când pandemia era sub control.
 
Juan - localnic: „Locuitorii din cartierul Vallecas ne simţim discriminaţi de guvernul regional Madrid prin aceste măsuri de izolare selectivă care sunt inutile şi lipsite de eficacitate. Nu se poate ca un district unde doar 10% din locuitori muncesc aici să fie izolat. Nu serveşte la nimic. Pe deasupra ne simţim abandonaţi de instituţiile care taie tot mai mult din serviciile sociale, sanitare, trackers, precum şi din transportul public sau curăţenia străzilor.”
 
Ángela Hernández - vicepreşedinte al Asociaţia Medicilor din Madrid: „Îmi sare somnul când mă gândesc ce puteam face la nivelul pandemiei din iunie, dacă aveam 1500 de epidemiologi. Acum probabil că sunt 800, dar nu ar mai fi de ajuns nici 5000.”
 
Maribel Giráldez - medic de familie: „Suntem 15 medici de dimineaţă, 15 de după-amiază, 5 pediatri, 22 asistente, 18 personal auxiliar şi sincer nu facem faţă la volumul imens de muncă din fiecare zi.”
 
Rosa Gómez Honrato - Plataforma Centrelor Sanitare: „Sunt asistente care fac 100 de teste PCR pe tură. Pacienţii sunt chemaţi din nou ca să li se dea rezultatele. Dacă apare un pozitiv ne apucăm iar să facem ancheta. În sfârşit, o muncă imensă.”
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici