VIDEO | Mărturii din infern. Un supravieţuitor al atacului armat din Germania a povestit momentele de groază prin care a trecut

  • Un român, printre victimele atacului.
  • Nouă persoane, cu vârste între 21 şi 44 de ani, au fost ucise.
  • Autorul atacului a fost găsit mort într-un apartament.
3951 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Mărturii din infern. Un supravieţuitor al atacului armat din Germania a povestit momentele de groază prin care a trecut

VIDEO | Mărturii din infern. Un supravieţuitor al atacului armat din Germania a povestit momentele de groază prin care a trecut

Un supravieţuitor al atacului armat din Germania a povestit momentele de groază prin care a trecut. Muhammed le-a descris jurnaliştilor germani, de pe patul de spital, ce s-a întâmplat în momentul în care Tobias Rathjen a deschis focul.
 
Muhammed, locuitor al oraşului Hanau, se afla în localul vizat de atacator şi lua masa alături de un grup de prieteni.
 
„Iniţial am auzit cinci sau şase focuri de armă, după care l-am văzut intrând în local. Luam cu toţii masa în momentul în care a intrat. Eram 10-12 persoane. Trei sau patru persoane au supravieţuit. Eu am fost unul dintre cei care au scăpat”, a declarat Muhammed.
 
Tânărul s-a numărat printre norocoşii care au reuşit să supravieţuiască. A fost împuşcat în umăr, însă prietenii săi au fost ucişi.
 
„A intrat printr-o parte a localului şi i-a ucis pe toţi. A venit mai apoi în zona unde ne aflam noi. Trăgea direct spre capul tuturor. S-a aplecat şi a început să tragă în direcţia noastră. M-am lipit de un perete şi am încercat să mă ascund, dar m-a împuşcat în umăr. Am căzut peste cineva. Altă persoană s-a întins peste mine şi altcineva peste. Persoana de sub mine avea o gaură în gât. I-am spus că este împuşcat şi mi-a zis: „Frate, nu îmi mai simt limba. Nu pot să respir!”. Atacatorul trăgea în timp ce striga la noi să ne spunem ultima rugăciune”, a rememorat Muhammed momentele de groază.
 
 
 
Un român, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac se numără printre persoanele ucise în atacul armat comis în centrul orăşelului Hanau, la periferia oraşului Frankfurt, afirmă surse citate de publicaţia Die Zeit.
 
În total, în atac au fost ucise nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Autorul atacului, un individ de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.
 
Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de ”perspective profund rasiste”.
 
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a anunţat, joi seară, referitor la informaţia potrivit căreia un român s-ar afla printre victimele atacului armat din Hanau, Germania, că până la acest moment au fost identificate şase victime din cele nouă, nefiind niciun cetăţean român.
 
sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici