VIDEO. Momentul în care o localitate din nordul Italiei este lovită de o avalanşă. Pagube de 1 miliard de euro în Veneţia

Nordul Italiei este afectat de avalanşe şi căderi masive de zăpadă, asta după ce Veneţia a fost paralizată de săptămâna trecută de inundaţii provocate de mai multe maree înalte care au dus la pagube de 1 miliard de euro, potrivit autorităţilor locale.

1951 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Momentul în care o localitate din nordul Italiei este lovită de o avalanşă. Pagube de 1 miliard de euro în Veneţia

O avalanşă a lovit duminică dimineaţă localitatea Val Martello din Tirolul de Sud, după ce, în ultimele zile, a nins din abundenţă în această regiune, relatează Corriere della Sera. Scenele în care un râu de zăpadă şi bucăţi de gheaţă îşi face loc printre case s-au viralizat după ce au fost difuzate de presa din peninsulă.  Avalanşa, una de proporţii medii, nu a făcut victime, dar mai multe persoane au fost evacuate.

Mai multe şcoli au fost închise în nordul ţarii din cauza zăpezii, a furtunilor şi a inundaţiilor provocate de creşterea volumului râurilor.  În Vipiteno, nordul ţării, traficul a fost afectat după ce copaci doborâţi de vânt au blocat o cale ferată şi o autostradă.

Probleme au fost şi în regiunea Toscana, în centrul Italiei, unde nivelul râului Arno care traversează şi oraşul Florenţa, a crescut alarmant, apa ajungând la 5,5 metri. Imaginile cu râul ajuns la un nivel critic în Florenţa sunt înspăimântătoare.

În tot acest timp inundaţiile provocate de mareele înalte au făcut în Veneţia pagube de un miliard de euro, potrivit primarului, citat de Il Messagero. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici