VIDEO: Noi confruntări la graniţa Greciei cu Turcia. Peste 1.200 de refugiaţi au încercat să treacă ilegal în ultimele 24 de ore

  • Noi confruntări au izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la graniţa Greciei cu Turcia, în contextul în care mii de refugiaţi încearcă să ajungă în Grecia.
  • Forţele de ordine din această ţară încearcă să îi împiedice, potrivit CNBC.
  • Potrivit unor martori, de pe teritoriul Turciei ar fi fost lansate fumigene şi gaze lacrimogene.
1480 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Noi confruntări la graniţa Greciei cu Turcia. Peste 1.200 de refugiaţi au încercat să treacă ilegal în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Profimedia

Potrivit unei surse din Guvernul de la Atena, în ultimele 24 de ore peste 1.200 de persoane au încercat să intre ilegal în Grecia, iar 27 de migranţi au fost arestaţi în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa.

Din acest motiv, Guvernul a decis să trimită forţe suplimentare la frontieră, pentru a avea un control mai mare asupra situaţiei.

Potrivit unor martori, de pe teritoriul Turciei ar fi fost lansate fumigene şi gaze lacrimogene către partea elenă a frontierei. Totodată, şi forţele de ordine din Grecia au folosit gaze lacrimogene împotriva migranţilor care încearcă să treacă graniţa.

Mii de migranţi încearcă să intre în Grecia, stat membru al Uniunii Europene, după ce Turcia a anunţat, pe 28 februarie, că nu îi va mai forţa să rămână pe teritoriul său, aşa cum stabilise printr-un acord semnat cu UE în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici