VIDEO O adolescentă afro-americană a făcut istorie la Concursul Naţional de Silabisire din SUA

  • Zaila Avant-garde, o tânără în vârstă de 14 ani din New Orleans, Louisiana, a obţinut victoria la Scripps National Spelling Bee din SUA, după silabisirea cuvântul „murraya”, un tip de copac tropical.
  • Chiar dacă exersează câte şapte ore pe zi, ea spune că silabisirea este un hobby secundar şi se concentrează în principal pe baschet.
1515 afișări
Imaginea articolului VIDEO O adolescentă afro-americană a făcut istorie la Concursul Naţional de Silabisire din SUA

Sursa foto: Youtube

Ea deţine deja trei recorduri mondiale pentru driblarea mai multor mingi simultan şi a apărut într-o reclamă alături de megastarul NBA Stephen Curry, potrivit BBC.

Zaila a câştigat joi concursul de silabisire unde au fost 11 finalişti şi a obţinut un premiu de 50.000 de dolari la evenimentul din Orlando, Florida. 

A fost prima dată din 2008 când cel puţin campionul sau finalistul de la Scripps National Spelling Bee nu a fost de origine sud-asiatică, potrivit Associated Press.

„Pentru silabisire, de obicei încerc să fac aproximativ 13.000 de cuvinte pe zi, iar asta durează de obicei aproximativ şapte ore sau cam aşa ceva”, a declarat adolescenta.
 
Zaila este a doua adolescentă de culoare care a câştigat turneul, înaintea ei Jody-Anne Maxwell, din Jamaica, a fost încoronată campioană în 1998 la vârsta de 12 ani.
 
În 2019, opt copii au câştigat pentru prima dată în istoria Scripps National Spelling Bee din SUA. Turneul a fost anulat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici