VIDEO | O locuinţă din Israel, lovită de o rachetă lansată din Fâşia Gaza / Alte proiectile au fost interceptate de sistemul antirachetă

Zece rachete au fost lansat vineri din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, însă cele mai multe proiectile au fost interceptate de sistemele antirachetă Iron Dome, dar o rachetă a lovit o locuinţă din oraşul Sderot, fără să provoace victime, informează cotidianul Haaretz.

1142 afișări
Imaginea articolului VIDEO | O locuinţă din Israel, lovită de o rachetă lansată din Fâşia Gaza / Alte proiectile au fost interceptate de sistemul antirachetă

O locuinţă din Israel a fost lovită de o rachetă lansată din Fâşia Gaza/ Alte proiectile au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome

Forţele israeliene au transmis că opt din cele zece rachete au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome.

O casă din oraşul Sderot a fost lovită de şrapnel în urma prăbuşirii unei rachete. Autorităţile au informat că locatarii - un cuplu şi copiii lor - se aflau în adăpostul clădirii şi nu au fost răniţi.

 

 

 

Poliţia din Sderot a transmis că mai multe vehicule au fost avariate de şrapnel de rachetă.

Autorităţile palestiniene au anunţat că forţele armate israeliene au atacat poziţii militare ale organizaţiei militante Hamas în zona centrală a Fâşiei Gaza, în replică la rachetele lansate de militanţi.

 

 

 

Situaţia de-a lungul graniţei dintre Israel şi enclava palestiniană Fâşia Gaza a fost relativ calmă în ultimele două luni. Ultimul incident major a fost în luna august, când palestinienii au efectuat mai multe atacuri cu rachete. În cursul unuia dintre aceste atacuri, Benjamin Netanyahu, premierul israelian în exerciţiu, a fost nevoit să părăsească în grabă scena în timpul unui discurs electoral.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici