VIDEO Poliţişti texani călare pe cai i-au alungat cu lasoul pe imigranţii haitieni

  • Casa Albă a condamnat comportamentul unor ofiţeri de poliţie de frontieră din Texas.
  • Oamenii legii au respins cu violenţă mii de persoane care traversau Rio Grande, la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite.
  • Imaginile au provocat un val de indignare şi au pus în dificultate administraţia Biden.
3182 afișări
Imaginea articolului VIDEO Poliţişti texani călare pe cai i-au alungat cu lasoul pe imigranţii haitieni

VIDEO Poliţişti texani călare pe cai i-au alungat cu lasoul pe imigranţii haitieni

Câteva sute de haitieni au făcut un cap de pod în oraşul texan Del Rio, încercând să aducă alimente şi alte provizii din Ciudad Acuña, pe partea mexicană a frontierei.

În acel moment, bărbaţii călare din „Poliţia de frontieră americană” au împiedicat transportul, în ciuda faptului că permisiunea le fusese acordată în urmă cu câteva zile.

În imagini, un ofiţer manevrează un lasou cu care loveşte oamenii care transportă alimente, iar alţi ofiţeri îi lovesc de oameni cu caii.

„Este oribil de văzut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki. Peste 12.000 de migranţi haitieni au ajuns la graniţă în ultimele zile, unde au solicitat azil, după teribilul cutremur care a lovit insula în august.

Sunt în majoritate bărbaţi, mulţi desculţi şi îmbrăcaţi doar în lenjerie intimă, încercând să treacă prin apa până la brâu.

În cele din urmă, unii au reuşit să scape, în timp ce ofiţerii de patrulare au încercat să-i împiedice pe alţii să avanseze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici