VIDEO | Protest inedit al şoferilor de autobuz din Franţa: se îmbracă în fuste pentru că li s-a interzis să poarte pantaloni scurţi

În contextul caniculei ce a cuprins Europa, şoferii francezi protestează vizavi de măsura care le interzice să poarte pantaloni scurţi în timpul programului de lucru. Şi au găsit un mod inedit de a-şi arăta supărarea: s-au îmbrăcat în fuste, spunând că sunt inacceptabile condiţiile de lucru, notează The Guardian.

2016 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Protest inedit al şoferilor de autobuz din Franţa: se îmbracă în fuste pentru că li s-a interzis să poarte pantaloni scurţi

Protest inedit al şoferilor de autobuz din Franţa: se îmbracă în fuste pentru că li s-a interzis să poarte pantaloni scurţi

Şoferii din Nantes au cerut să li se permită să se îmbrace mai lejer la serviciu, după ce temperaturile de afară au trecut de 38 de grade Celsius. Când cererea le-a fost însă refuzată, şase dintre ei s-au îmbrăcat în fuste, în semn de protest.

"Am cerut să ne putem îmbrăca în haine mai lejere în contextul temperaturilor ridicate de afară, dar ni s-a spus că nu putem purta pantaloni scurţi. Şi pentru că fustele sunt autorizate, am decis să le purtăm", a declarat şoferul Didier Sauvetre, pentru ziarul local Press Ocean.

Colegul său, Gabriel Magner, spune că este o formă de discriminare: "Femeile pot purta fuste, dar bărbaţii, nu" , a afirmat el. "Birourile şefilor noştri au aer condiţionat, ceea ce nu se întâmplă în vehiculele pe care le conducem. Să petreci mai mult de şapte ore într-un astfel de vehicul, la 50 de grade Celsius, nu este uşor. La peste 30 de grade Celsius, managementul ar putea să facă un plan pe caniculă şi să permită şoferilor să poarte pantaloni scurţi. Odată ce uşa şoferului se închide, nu mai poţi vedea nimic"

Bărbaţii s-au îmbrăcat aşadar în fuste, cu sandale şi sosete sport. 

Însă Pascal Bolo, preşedintele companiei de transport Semitan, insistă că regulile sunt reguli. Anul trecut le-a permis şoferilor să poarte pantaloni mai subţiri, dar nu scurţi.

"E greu, dar e vorba doar de câteva zile pe an. Nu suntem în Monpellier”, a spus Bolo. Toate autobuzele noi au aer condiţionat în compartimentul şoferilor, eu nu am în biroul meu".

Pe fondul caniculei în Europa, Parisul a aplicat măsuri de limitare a poluării după ce au fost atinse niveluri îngrijorătoare. Rezidenţilor li s-a cerut să renunţe la folosirea maşinilor personale

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici