VIDEO Trump a susţinut un discurs la Adunarea Generală a ONU. Liderul de la Casa Albă face din nou apel la denuclearizarea Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, în discursul susţinut marţi la Adunarea Generală a ONU, în New York, că a lucrat împreună cu premierul britanic Boris Johnson pentru a ajunge la un acord comercial post-Brexit, relatează site-ul postului CNN.

1410 afișări
Imaginea articolului VIDEO Trump a susţinut un discurs la Adunarea Generală a ONU. Liderul de la Casa Albă face din nou apel la denuclearizarea Coreei de Nord

Donald Trump susţine că a lucrat cu Boris Johnson la un acord comercial post-Brexit

URMĂRIŢI IMAGINI LIVE DE LA ADUNAREA GENERALĂ A ONU

"În timp ce Marea Britanie se pregăteşte pentru a ieşi din Uniunea Europeană, am clarificat faptul că suntem pregătiţi pentru a completa o nouă înţelegere excepţională cu Marea Britanie, care va aduce mari beneficii ambelor părţi", a declarat liderul de la Casa Albă, în discursul susţinut marţi la Adunarea Generală a ONU. 

Donald Trump susţine că înţelegerea la care a lucrat cu Boris Johnson este una "magnifică".

Curtea Supremă a Marii Britanii a anunţat marţi că decizia premierului Boris Johnson de suspendare a Parlamentului de la Londra este ilegală, o hotărâre ce reprezintă o înfrângere pentru liderul britanic şi oferă mai multe şanse parlamentarilor de a obstrucţiona planurile premierului privind Brexit.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Donald Trump: Nicio naţiune nu ar trebui să subvenţioneze setea de sânge a Iranului

Preşedintele american Donald Trump a declarat, în discursul susţinut marţi la New York, că Iranul reprezintă "cea mai mare ameninţare la adresa statelor care vor pacea" şi că nicio naţiune nu ar trebui să "subvenţioneze setea de sânge" a acestuia, relatează CNN.

"Recordul regimului iranian privind morţii şi distrugerea este bine cunoscut de către noi toţi. Acest regim iroseşte bunăstarea şi viitorul propiei naţiuni într-o misiune fanatică de a obţine arme nucleare şi condiţiile necesare pentru a le livra", a declarat Donald Trump.

"Nicio naţiune nu ar trebui să subvenţioneze setea de sânge a Iranului", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Acesta a menţionat în mod specific atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită, afirmând că Statele Unite au impus sancţiuni ca răspuns la acestea.

"Cât timp acest comportament al Iranului va continua, sancţiunile nu vor fi ridicate", a avertizat preşedintele american.

Donald Trump face din nou apel la denuclearizarea Coreei de Nord

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi despre Coreea de Nord că este o ţară plină de potenţial, însă trebuie să fie denuclearizată, relatează site-ul postului CNN.

"Statele Unite ştiu că, în timp ce oricine poate provoca un război, doar cei mai curajoşi pot alege pacea, iar pentru acelaşi motiv am adoptat o abordare diplomatică în ceea ce priveşte Peninsula Coreea", a declarat Donald Trump.

"I-am transmis lui Kim Jong-un că sunt de părere că, precum Iranul, ţara sa este plină de potenţial neexploatat. Pentru a realiza această presiune, Coreea de Nord trebuie să fie denuclearizată", a mai afirmat acesta.

Coreea de Nord a salutat, vineri, abordarea lui Donald Trump, care a pledat pentru o "nouă metodă" în negocierile cu Phenianul pe tema programului nuclear. "Aş vrea să salut decizia politică înţeleaptă a preşedintelui Donald Trump de a aborda relaţiile SUA-Coreea de Nord într-un mod mai practic, după ce persoana care crea probleme şi privea totul în mod anacronic a dispărut din Administraţia SUA", a declarat diplomatul nord-coreean Kim Myong Gil, referindu-se la John Bolton, fostul consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Taguri:
onu,
sua,
m.britanie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici