VIDEO Un actor celebru compară asaltul de la Capitoliu cu ”Noaptea de cristal” a naziştilor: ”Totul a început cu minciuni, minciuni şi intoleranţă”

  • Arnold Schwarzenegger, devenit guvernator democrat al Californiei, s-a adresat americanilor într-un videoclip remarcabil.
  • El l-a atacat pe Donald Trump şi s-a arătat îngrijorat după asaltul asupra Capitoliului.
  • Actorul compară atacul de la Capitolui cu ”Kristallnacht” (Noaptea de cristal a naziştilor), un pogrom împotriva evreilor care a avut loc în Germania în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938.
982 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un actor celebru compară asaltul de la Capitoliu cu ”Noaptea de cristal” a naziştilor: ”Totul a început cu minciuni, minciuni şi intoleranţă”
Celebrul actor Arnold Schwarzenegger, devenit guvernator democrat al Californiei, s-a adresat americanilor într-un videoclip remarcabil. El l-a atacat pe Donald Trump şi s-a arătat îngrijorat după asaltul asupra Capitoliului, notează Le Figaro
 
Pe un fundal cu muzică dramatică, actorul îşi aminteşte de copilăria din Austria, unde s-a născut în 1947, după război. Cu o faţă serioasă, el nu ezită să compare violenţele de la Capitolui cu ”Kristallnacht” (Noaptea de cristal a naziştilor)un pogrom împotriva evreilor care a avut loc în Germania în noaptea de 9 spre 10 noiembrie 1938.
 
Fostul interpret al lui Rocky, a reamintit de fragilitatea democraţiilor, precedentul tragic din anii 1930 şi asemănările dintre Austria tatălui său şi America de astăzi. „Totul a început cu minciuni, minciuni şi intoleranţă”, spune el.
 
Cu toate acestea, Arnold Schwarzenegger este încrezător în capacitatea Statelor Unite de a păstra democraţia. „Democraţia noastră este ca oţelul acelei sabii,” exclamă el, mânuind sabia din filmul Conan Barbarian. „Cu cât îl batem mai mult, cu atât devine mai puternic”.
 
„Democraţia noastră a fost testată de războaie, nedreptăţi şi insurgenţe,” continuă el, solicitând americanilor să aibă încredere în Joe Biden. „Trebuie să privim dincolo de noi înşine, de partidele noastre şi de dezacordurile noastre şi să punem democraţia pe primul loc”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici