Viktor Orban a declarat că nu îl va susţine pe Jean-Claude Juncker la Preşedinţia Comisiei Europene

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat sâmbătă că nu îl va sprijini pe Jean-Claude Juncker, candidatul conservatorilor la Preşediţia Comisiei Europene (CE).

218 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban a declarat că nu îl va susţine pe Jean-Claude Juncker la Preşedinţia Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, candidatul conservatorilor la Preşediţia Comisiei Europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ne gândim cine trebuie să conducă" CE, a declarat pentru televiziunea ungară Viktor Orban, deşi partidul său, Fidesz, este membru al Partidului Popular European (PPE, conservator).

"Noi nu l-am susţinut" pe Juncker drept candidat al PPE, a adăugat Orban, reales la conducerea Guvernului ungar în urma victoriei în alegerile de luna trecută a partidului său.

Delegaţii PPE, reuniţi în congres la începutul lui martie, la Dublin, l-au desemnat pe Jean-Claude Juncker, fostul preşedinte al Eurogrupului şi fostul premier al Luxemburgului, candidat pentru Preşedinţia Comisiei Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici