Viktor Orban critică UE pentru ritmul lent de aprovizionare cu vaccinuri, şi anunţă că a comandat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc

  • Ungaria a comandat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm
  • Viktor Orban a criticat UE, pentru ritmul lent de aprovizionare cu vaccinuri
  • Ungaria e singura ţară din UE care a aprobat şi folosirea vaccinului rusesc Sputnik V
1025 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban critică UE pentru ritmul lent de aprovizionare cu vaccinuri, şi anunţă că a comandat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc

Viktor Orban critică dur Uniunea Europeană. Asta pentru că ritmul de aprovizionare cu vaccinuri este foarte lent. Aşa că, Ungaria a cumpărat 5 milioane de doze de vaccin chinezesc Sinopharm.

VIKTOR ORBAN – premierul Ungariei: În ciuda incertitudinilor privind distribuţia vaccinurilor în Europa, vă pot spune cu siguranţă că noi, maghiarii, vom putea vaccina cu 3,5 milioane mai mulţi oameni până la sfârşitul lunii mai decât o ţară UE de o dimensiune similară care se bazează exclusiv pe vaccinurile occidentale.

Ungaria e singura ţară din Uniunea Europeană, care a aprobat şi folosirea vaccinului rusesc. Aceştia au primit 2 milioane de doze de Sputnik V.

VIKTOR ORBAN – premierul Ungariei: Am cumpărat vaccinurile ruseşti şi chineze pe lângă cele care sosesc din vest. Conform acordului cu Rusia, va fi livrat suficient vaccin în Ungaria pentru a vaccina 1 milion de persoane în termen de trei luni. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici