Viktor Orban face jocurile Rusiei: UE nu trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina

UE nu trebuie să înceapă discuţiile de aderare cu Ucraina, a declarat, vineri, premierul Viktor Orban la postul public de radio, subliniind că aceasta este „poziţia clară” a Ungariei în această chestiune.

234 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban face jocurile Rusiei: UE nu trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina

Viktor Orban face jocurile Rusiei: UE nu trebuie să înceapă negocierile de aderare cu Ucraina

Liderii ţărilor UE urmează să decidă la jumătatea lunii decembrie dacă acceptă recomandarea Comisiei de a invita Kievul să înceapă negocierile de aderare imediat ce îndeplineşte condiţiile finale, potrivit Reuters.

O astfel de decizie necesită unanimitatea celor 27 de membri ai Uniunii Europene, Ungaria fiind considerată principalul obstacol potenţial.

Viktor Orban declară că opoziţia faţă de negocierile Ucrainei de aderare la UE nu are legătură cu disputa pe care Budapesta o are cu Bruxelles, în care Ungaria susţine că „îi datorează bani”.

„Negocierile de aderare nu trebuie începute, aceasta este poziţia clară a Ungariei”, a declarat Orban, adăugând că Bruxelles-ul „datorează bani Ungariei”.

„Aş dori să precizez foarte clar că respingerea de către Ungaria a începerii discuţiilor cu Ucraina cu privire la aderarea la UE nu face obiectul unei înţelegeri comerciale... Nu poate fi legată de problema fondurilor pe care Ungaria este îndreptăţită să le primească”, încheie Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
ucraina,
aderare

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici