Viktor Orban: Imigranţii extracomunitari trebuie să revină în propriile ţări

Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că imigranţii extrecomunitari trebuie să meargă înapoi în ţările de origine, afirmând că sunt induşi în eroare de liderii europeni şi îndemnând Uniunea Europeană să suplimenteze ajutoarele acordate vecinilor Siriei, relatează MTI.

612 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Imigranţii extracomunitari trebuie să revină în propriile ţări

Viktor Orban (Foto: AFP / Mediafax Foto)

"Este normal să am empatie faţă de imigranţi, dar empatia nu este suficientă: sunt necesare măsuri", a declarat Viktor Orban într-un interviu acordat revistei Bild.

Întrebat ce ar trebui să facă imigranţii dacă Ungaria îşi închide frontierele, Orban a răspuns: "Să revină în ţările de unde au venit".

"Nu vin din zone de război, nu fug de pericole, nu vin în Europa pentru a găsi refugiu, ci pentru o viaţă mai bună, cel mai probabil în Germania şi în Suedia", a spus Orban.

"Imigranţii sunt înşelaţi atât de traficanţi, cât şi de politicienii germani care le promit vieţi mai bune şi dreptul de şedere chiar şi după restabilirea păcii în ţările lor. Mierea pentru care merg în Germania se va dovedi curând mai puţin dulce decât sperau. Nivelul de trai este determinat de performanţe, nu de nevoi", a spus premierul Ungariei.

Viktor Orban a cerut elaborarea unui plan al Uniunii Europene pentru suplimentarea asistenţei financiare acordate vecinilor Siriei. Premierul Ungariei propune creşterea cu 1% a contribuţiilor statelor membre la bugetul UE, în scopul ajutării vecinilor Siriei.

Întrebat despre extracomunitarii care sunt deja în Europa, Orban a spus: "Niciunul nu va vrea să plece. Mi-e teamă că vor sta aici".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici