Violenţe de stradă în suburbiile Parisului, între poliţie şi grupuri de protestatari, soldate cu 10 arestări. Care a fost scânteia conflictului

  • Mai multe ciocniri de stradă au avut loc în ultimele seri în Villeneuve-La-Garenne
  • Acestea s-au soldat cu mai multe reţineri, dar şi cu distrugerea mobilierului stradal ori a unor maşini
  • Scânteia conflictului s-a aprins sâmbătă seară, după ce un motociclist a intrat într-o maşină de poliţie
1074 afișări
Imaginea articolului Violenţe de stradă în suburbiile Parisului, între poliţie şi grupuri de protestatari, soldate cu 10 arestări. Care a fost scânteia conflictului

Violenţe de stradă în suburbiile Parisului, între poliţie şi grupuri de protestatari, soldate cu 10 arestări. Care a fost scânteia conflictului

Mai multe ciocniri de stradă au fost consemnate în Villeneuve-La-Garenne, o suburbie aflată la nord de Paris, la 10 kilometri de centrul capitalei franceze, scrie Le Parisien. Acestea s-au soldat cu distrugeri relativ minore, dar şi cu 10 reţineri efectuate de poliţişti.
 
Potrivit Le Parisien, tensiunile au escaladat sâmbătă seară, după un incident care a avut loc între conducătorul unei motociclete de motocross şi un echipaj de poliţie. Motociclistul se deplasa cu viteză mare, fără cască de protecţie şi a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor. Ulterior el a trecut de mai multe ori pe culoarea roşie a semaforului şi s-a oprit în portiera unei maşini de poliţie.
 
Presa franceză scrie că la faţa locului s-au adunat imediat mai mulţi locuitori nervoşi, iar unii au acuzat faptul că unul dintre poliţişti mirosea a alcool.
 
Incidentul a dat naştere unei stări şi mai puternice de tensiune, care a dus la câteva ciocniri de stradă. Protestatarii au aprins tomberoane de gunoi şi au avariat câteva maşini, în timp ce trupele speciale au răspuns cu gaze lacrimogene pentru dispersarea acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici